Coshare mempunyai beberapa kelebihan berbanding dengan pinjaman koperasi.

Dapat Lebih Tunai Bersih

Peminjam dapat lebih berbanding dengan pinjaman lain kerana payout 100%. Kebanyakan koperasi hanya memberi payout antara 90% – 97%.

Contoh: Sekiranya peminjam dapat pinjaman RM100,000 daripada koperasi yang memberi payout 95%, maka peminjam hanya dapat tunai bersih RM95,000. Peminjam akan kehilangan RM5000!

Tidak Ada Kos Keahlian atau Caruman

Oleh kerana Coshare bukan koperasi, peminjam tidak perlu menjadi ahli dulu sebagai syarat untuk layak dapat pinjaman. Maka, peminjam akan jimat kos keahlian dan tidak perlu membayar caruman. Peminjam pinjaman koperasi bukan sahaja perlu bayar yuran keahlian, malah terpaksa juga bayar caruman setiap bulan. 

Kadar Untung Antara yang Terendah di Pasaran

Kadar untung lebih kurang sama dengan bank-bank komersil iaitu 4.99%. Bank tidak membenarkan peminjam blacklist. Di Coshare, peminjam blacklist dan CCRIS masih layak meminjam!

Sangat Senang Buat Overlap

Pinjaman Coshare sangat senang untuk overlap pinjaman lain kerana kadar untungnya yang rendah dan payout yang tinggi. Kakitangan kerajaan yang gagal buat overlap boleh cuba pinjaman Coshare khasnya mereka yang telah meminjam pinjaman dengan kadar untung yang tinggi.

Blacklist, CTOS, CCRIS juga layak!


 

 

Advertisements